Mostrant de 1 a 10 de 314 notícies disponibles
-
Asimetria en la persistència de la inflació sota l'objectiu d'inflació
Aquest estudi documenta empíricament que la inflació és significativament més persistent quan està per sota de la meta del Banc Central que quan no ho és, a cinc països amb metes d'inflació (Austràlia, Nova Zelanda, Suècia, els Estats Units i l'Eurozona). un model autoregressiu de llindar per provar aquesta asimetria en la persistència de la inflació; Considerem que les estimacions del llindar són raonables tenint en compte l'objectiu d'inflació anunciat pel banc central. Teòricament, postulem que aquest fenomen passa perquè mentre formen les seves expectatives, els agents paren atenció a les observacions recents de manera asimètrica al llarg del cicle. econòmic. Es mostra que un model New Keynesian amb aprenentatge adaptatiu i guany adaptatiu pot explicar l'asimetria en la persistència de la inflació. a errors de pronòstic relativament més grans, els agents tendeixen a donar més pes als esdeveniments recents en períodes d'alta inflació, cosa que obliga que la persistència de la inflació es deteriori. associats amb més errors de pronòstic.
-
Inclusió financera i empoderament econòmic de les dones a Ghana
Tot i que l'impacte del microcrèdit i les transferències directes d'efectiu en l'apoderament econòmic de les dones ha estat àmpliament analitzat, l'efecte de tenir accés a un compte bancari continua estant relativament poc investigat. Aquest estudi utilitza un conjunt de dades de dones en Ghana representatiu a nivell nacional per analitzar la relació entre l'accés a comptes financers formals i informals i l'apoderament econòmic de les dones. Mitjançant el mètode de propensity score matching, els nostres resultats mostren que les dones que disposen d'un compte financer tenen més probabilitats d'estar ocupades i tendeixen a tenir ingressos més alts. Aquests resultats es deuen principalment a la titularitat d'un compte formal (és a dir, en un banc comercial), mentre que l'impacte de la titularitat de comptes informals no és estadísticament significatiu. Per tant, les nostres conclusions demanen una major promoció de la banca formal, especialment entre les dones de zones rurals i més desfavorides, on la inclusió financera és més baixa.
-
Digitalització i empreses d'alt creixement a Europa
Les profundes implicacions que les tecnologies digitals tenen per al dinamisme empresarial i l'entorn competitiu han cridat l'atenció dels responsables polítics i acadèmics. Aquest article examina el vincle entre digitalització i creixement empresarial i investiga si les empreses d'alt creixement inverteixen i adopten tecnologies digitals de manera diferent que les empreses que no ho són.
-
Sostenibilitat, comportament ambiental local i decisions d'emplaçament de l'empresa
Aquest treball utilitza dades del Registre Mercantil per analitzar les decisions de localització d'empreses als municipis de Catalunya (entre 2010 i 2019) tot emprant estimacions de recompte en forma de panell. En concret, ens centrem en el paper que juga la sostenibilitat mesurada a nivell local. La identificació dels patrons de localització i els efectes de les polítiques ambientals locals sobre les empreses que pertanyen a diferents sectors en termes de sostenibilitat constitueixen una contribució a la literatura empírica de localització industrial.
-
Dinàmiques d'ubicació dels espais de coworking a la Xina: coneixements de Beijing metropolitan
L'article explora la dinàmica de localització dels espais de coworking a Pequín, Xina, abordant tres preguntes clau: on es localitzen, quins factors determinen la seva ubicació i quina influència tenen les indústries creatives, la varietat empresarial i els incentius governamentals. Utilitzant un model de dades de recompte aplicat a dades de 2022, es revela que la majoria dels espais de coworking es concentren en el centre de la ciutat, on la diversitat d'indústries intensives en coneixement i creatives és més gran. A més, Pequín presenta una estructura urbana semi-policèntrica, creant clústers locals d'activitat que afecten la ubicació dels espais. Especialment, la presència de les indústries creatives i la diversitat són factors clau. Els incentius governamentals i les instal·lacions públiques també juguen un paper crucial per a la seva localització.
-
L'atenció i el sentiment en línia afecten les correlacions de les criptomonedes?
Aquest estudi explora els patrons diaris de les principalscriptomonedes i com es relacionen amb el comportament dels inversors en línia. La investigació revela connexions interessants entre les correlacions de criptomonedes i l'atenció i el sentiment expressat pels inversors a les plataformes digitals.
Els resultats mostren que l'augment de l'atenció pública a les criptomonedes tendeix a enfortir les relacions entre diferents monedes digitals. Tanmateix, el sentiment o l'estat d'ànim general dels inversors té un impacte encara més significatiu i negatiu en les correlacions creuades.
-
Moviments conjunts de freqüència temporal entre productes bàsics i incertesa de la política econòmica global
Aquest estudi explora com la incertesa econòmica, impulsada per factors com les crisis polítiques i sanitàries, influeix en els preus de diversos productes bàsics (commodities).
Les matèries primeres, com els metalls, els aliments i l'energia, s'estan convertint en inversions cada cop més populars a causa de la seva baixa correlació amb altres actius, oferint avantatges de diversificació per a les carteres. Aquesta investigació és única perquè examina una àmplia gamma de productes bàsics (metalls preciosos, aliments, etc.) durant un llarg període de temps (1997-2022), que inclou grans crisis.
L'estudi utilitza tècniques avançades per analitzar aquestes relacions en detall. Va més enllà dels mètodes tradicionals utilitzant una eina anomenada "anàlisi wavelet" per descobrir com canvien aquestes connexions amb el temps i a través de diferents freqüències. Això proporciona una comprensió més rica de com es mouen els preus de les matèries primeres i amb quina rapidesa reaccionen davant la incertesa.
-
Modelar la incertesa en els mercats turístics
En els darrers anys, el sector turístic s'ha vist afectat per una sèrie d'esdeveniments d'incertesa. En aquest treball, Juan Antonio Duro, António Osório i Alejandro Perez-Laborda, investigadors del departament d'economia de la URV i ECO-SOS, estudien com la incertesa afecta els mercats turístics i les decisions de preus i promoció de les destinacions. Consideren un model en dues etapes amb dues destinacions de referència i diferenciació de producte.
-
El paper de les fonts d'informació com a motor d'innovació
Una extensa literatura empírica mostra el paper important que tenen les fonts d'informació en la innovació de les empreses. Tanmateix, hi ha poca evidència sobre la relació de les diferents fonts d'informació en el desenvolupament de les innovacions tecnològiques i no tecnològiques així com la generació de les expectatives futures. En aquest article investiguem com afecten el nombre de fonts d'informació a la propensió a innovar i les seves expectatives.
-
Els costos comercials i la integració de l'Àfrica occidental britànica a l'economia global
Tot i el paper essencial que exerceix el comerç per a les economies africanes, a l'àmplia bibliografia sobre l'evolució històrica dels costos del comerç internacional, hi ha molt poca investigació sobre Àfrica. En aquest article, contribuïm (1) proporcionant les primeres estimacions dels costos de comerç d'Àfrica Occidental Britànica amb Gran Bretanya al voltant de 1840-1940 mitjançant el càlcul de preus relatius a una mostra representativa dels preus d'exportació africans i d'importació europeus, i (2) analitzant els principals determinants de les tendències dels costos de comerç, mitjançant una regressió de les diferències de preus a les mesures dels costos de transport, l'eficiència del mercat i els obstacles al comerç.