Universitat Rovira i Virgili

Quantificació del xoc de la Covid-19 a les criptomonedes

Article  - 

Fernandes, L.H.S.; Silva, J.W.L.; Araujo, F.H.A.; Bariviera, A.F. (2024): "Quantifying the Covid-19 Shock in Cryptocurrencies", Fractals

La pandèmia de la COVID-19 va tenir un impacte profund en l'economia global i el mercat de la criptomoneda no va ser immune als seus efectes. Aquest estudi aprofundeix en els canvis experimentats per les principals criptomonedes durant aquest període, examinant la seva volatilitat i dinàmica de correlació.

Hem analitzat la volatilitat diària en preu i volum de les set criptomonedes principals mitjançant la correlació creuada multifractal (MF-DCCA). Els nostres resultats revelen un comportament multifractal consistent per a aquests parells de volatilitat, cosa que indica que les seves fluctuacions presenten una estructura autosimilar a diferents escales de temps. No obstant això, la multifractalitat observada per als parells de volatilitat de preus va ser més pronunciada, cosa que suggereix un major grau de complexitat i interconnexió en comparació amb els parells de volatilitat de volum.

Vam observar un augment de les correlacions creuades no lineals entre els parells de volatilitat de preus, excloent el parell Bitcoin versus Dogecoin. Això suggereix que els moviments de preus d'aquestes criptomonedes es van entrellaçar més durant la pandèmia. D'altra banda, vam trobar que les fluctuacions de volum d'aquestes criptomonedes es van correlacionar menys durant aquest període.

Aquestes troballes donen llum sobre com la pandèmia de la COVID-19 va remodelar la dinàmica del mercat de criptomonedes. Si bé els parells de volatilitat de preus van mostrar una interconnexió més gran, els parells de volatilitat de volum van experimentar una disminució de la correlació. La resistència de les sèries temporals de volatilitat dels atributs de preus suggereix que els inversors poden haver buscat refugi en criptomonedes durant aquest temps incert.

Elements relacionats

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar

Aurelio F. Bariviera